середа, 1 березня 2017 р.

Тиждень права


Згідно з річним планом  роботи школи, на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 31 серпня 2016 році № 627-р “Про затвердження плану заходів з проведення у 2016 році Всеукраїнського тижня права”, наказу МОН України від 30.09.2016 № 1171 “Про затвердження плану заходів з проведення у 2016 році Всеукраїнського тижня права”, наказу по школі від 18.11.2016 № 240 “Про проведення Всеукраїнського тижня права у 2016 році”, з метою виховання в учнівської молоді поваги до закону і прав людини, підвищення рівня правової культури учнів та батьків з 05 по 09 грудня в школі був проведений Всеукраїнський тиждень права. Заходи, заплановані впродовж Тижня, сприяли  реалізації знань, отриманих на уроках правознавства, в активному спілкуванні при вирішенні життєвих проблем та ситуацій за допомогою правових засобів.


               Проведення Тижня було поділено на три етапи: підготовчий, реалізаційний та підсумковий. Протягом підготовчого етапу (01.12.16 — 02.12.16) було проведено засідання творчої групи з питання розподілу обов`язків між педагогами; оформлено стенди на І поверсі “Дітям про порушення прав в казках”, на  ІІ поверсі “Права дитини”.
               Під час реалізаційного етапу (05.12.16 — 09.12.16) бібліотекарем Остапенко Т.В. оформлено книжкову виставку “Я і закон”.
               Протягом тижня відбулися інформаційні хвилинки: соціальний педагог Черкун О.В. провела  серед учнів 1-4 класів “Правовий букварик”; вчитель Одарюк О.М. - серед учнів       5 - 7 класів “Загальна декларація прав людини”.
               Серед учнів 5-6 класів організовано конкурс малюнків (вч. Глухіна Т.П.). Переможцями стали учні 6-Б класу: Константинов Володимир, Козлова Аліна, Тодчук Анастасія, Андрєєв Владислав, Фокіна Софія.
               У засіданні круголого столу на тему: “Права і відповідальність людини і громадянина” (вч. Глухіна Т.П.) брали участь  учні 11-х класів, які показали знання не тільки прав, а і обов`язків людини і громадянина.
               Учні 8-х класів взяли участь у вікторині “Твої права та обов`язки” (вч. Глухіна Т.П.) Діти з`ясували як і де можуть бути реалізовані права дитини в суспільстві, вчилися доброзичливості, відповідальності, людяності.
               Учні 9-х класів 9 грудня напередодні річниці прийняття Генеральною Асамблеєю ООН Загальної декларації прав людини позмагалися в інтелектуальній грі "Феміда" (вч. Одарюк О.М.). Учні показали свої творчі здібності та знання основ правознавства. Переможцями в   9-А класі стала команда "Злочинці" (капітан Швець Дарья), а в 9-Б класі команда "Правопорушники" (капітан Дмитрієва Вероніка).
               З метою сприяння формуванню небайдужого ставлення до проблем гендерної рівності для учнів 9-11 класів практичним психологом Пелех Т.О. протягом тижня проводились “години психолога” за тематикою “Гендерна рівність — запорука соціальної справедливості”, де діти мали змогу переглянути відеоролик соціальної реклами, який створено творчим колективом учнів 11-х класів. Висловлюється подяка акторам, сценарістам та оператору — учням 11-А класу: Іса Айше, Чорнолевській Марині, Садовник Юлії, Гордієнко Анастасії, Наумову Данилу, Спічукову Руслану. Відеоролик посів ІІІ місце у Міському конкурсі соціальної реклами серед учнівської та студенської молоді “Збережемо майбутнє молоді!”, творчий колектив учнів нагороджено дипломом та цінними призами.
               В рамках відзначення Всеукраїнського тижня права, Міжнародного дня захисту людини 08 грудня 2016р. учні 9-10 класів (Фатов А. (10), Селезньова Є. (10),      Мироненко В. (9-А), Шаюк Є. (9-А) під керівництвом вчителя Одарюк О.М. взяли участь у  Міжнародному проекті „Всесвітній марафон написання листів на захист прав людини - 2016”, ініційованого Міжнародним рухом „Аmnesty International”, який відбувся в головному корпусі КПУ, а також відвідали медичний заклад “Клініка, дружня до молоді”, де взяли участь у  бесіді-тренінзі “Реалізація мого конституційного права на здоров`я та медичну допомогу”.
               09 грудня 2016р. в усіх класах проведено Всеукраїнський урок “Права людини” з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини.
               Адміністрацією школи 09 грудня 2016р. проведено Єдиний день інформування трудового колективу з питань реалізації і захисту прав людини.
               В межах підсумкового етапу (12.12.16) було здійснено оцінювання малюнків та нагородження переможців, підведено підсумки проведення Тижня.


 

 






Немає коментарів:

Дописати коментар